Ako dlho máte ráno čas na vychystanie sa do práce? Ak je času málo, pomôže malá technická pomôcka postupu na rýchle 10 minútové líčenie – postup líčenia krok za krokom na prirodzené nenáročné líčenie.

Dôležitá je „ príprava plátna“. Veľa žien tento krok vynecháva a ranné „šup- šup líčenie“ znamená rýchle líčenie očí a trošku lesku na pery. Ale v prípade, že si líčite tiene, robíte chybu ak si pod ne nespravíte podklad. Tiene tak nie sú stabilné, premastené viečko počas dňa im poskytuje kĺzavý priestor na premiestňovanie prášku z tieňov do záhybov viečka. Pod tiene patrí vždy „príprava plátna“. Ak si teda nedáte mejkap na celú tvár, na horné očné viečka si ho rozhodne dajte. Na to samozrejme aj púder!

Prevediem vás rýchlym jednoduchým postupom, úplne jednoduchým. Naučiť sa dokonale líčiť sa z časopisu, ani z knihy nedá, treba to aj ukázať a vidieť techniku. Na zvládnutie perfektného jemného prirodzeného líčenia doporučujem  kurz, kde sa naučíte ako na to.

Môžete však  sama doma vyskúšať správny postup líčenia podľa popisu a ak všetkého dáte máličko, tak určite nič nepokazíte.

Postup ľahkého denného líčenia krok za krokom, postup na nenáročné 10 minútové líčenie

  1. Začnite prípravou pleti na líčenie. Jemnými krúživými pohybmi smerom od stredu čela k spánkom a smerom zhora dole vatovým tampónom s pleťovým mliekom pre váš typ pleti vyčistite pleť. Jemne, netlačte, tampónikom len stierajte nanesené mlieko. Tampón navlhčite tonizačnou vodou a pretrite znovu od stredu čela k spánkom a zhora dole tvár.
  2. Zvlhčovač – hydratačný krém na váš typ pleti (mastná, normálny, suchá) naneste jemnými krúživými pohybmi bruškami prstov. Jemným poklepkávaním premasírujete tvár a povzbudíte lymfatický obeh.
  3. Na pery si naneste kozmetickú vazelínu z lekárne, kým začnete s líčením, budú hebké. Je to malý vizážistický trik s veľkým účinkom! Pomôže okamžite ak sú pery veľmi suché so šupinkami. Ak máte pokožku pier v dobrej kondícii tento krok vynechajte.
  4.  Vytlačte si make up – podklad na chrbát ruky – množstvo tak 1- 2 malé „hrášky“. Nanášať môžete prstami, alebo navlhčenou hubkou. Naberte si na hubku alebo brušká prstov a len jemne vklepkávajte na pokožku, aj na očné viečka.
  5. Jemne poprášte zhora dole púdrom, najlepšie translucide, nezabudnite na očné viečka! Ten odráža svetlo a pleť tak vyzerá veľmi prirodzene.
  6. Pre bleskový rýchly make-up naneste len jemne trošku očného tieňa na horné viečko tesne nad horné mihalnice. Ak máte veľmi málo času, stačí tento spôsob. Na modré oči si vyberte hnedý, broskyňový, zelené dúhovky rozsvieti jemný ružový alebo jemne fialkastý, hnedé oči jemný pastelový modrý. Tieňu dajte len máličko a jemne.
  7. Pretrite mascarou najskôr horné mihalnice a potom zľahka spodné mihalnice. Pomôžte si malým zväčšovacím zrkadielkom, tak lepšie uvidíte čo robíte, ide to rýchlejšie a neotlačíte si riasy na pokožku. Pri líčení spodných mihalníc držte zrkadielko hore nad výškou očí, pri líčení horných rias naopak, dole.
  8. Štetcom slabučko naneste na líčka trošku prirodzenej lícenky (broskyňová, ružová). Od lícnej kosti smerom k uchu, netreba vytvárať žiadne útvary. Jednoducho sa usmejte a začnite tam, kde sa líce vyklenie najviac.
  9. Naneste rúž na pery. Tip – pery ošetrené kozmetickou vazelínou môžete pre bleskové denné a prirodzené líčenie len jemnučko orámovať ružovou ceruzkou a roztrieť ju aj na pery. Trošku lesku doprostred pery opticky zväčší. Svetlá farba zväčšuje, tmavá zmenšuje. Ak teda máte skôr úzke pery, rozhodne siahnite po svetlejších odtieňoch.
  10. Grand finale – znovu naberte veľkým štetcom s dlhšou rúčkou trošku púdru a prebehnite zhora dole celú tvár, okrem očí. Hotovo!

Čítajte viac zo série článkov:

  1. 10 tipov ako zlepšiť kondíciu svojich vlasov
  2. 10 tipov ako zlepšiť kondíciu svojej pleti
  3. 10 tipov ako zvýrazniť krásu svojej tváre jemným a nenáročným líčením
  4. 10 tipov ako vyzerať krajšia aj bez líčenia – vo farbách odevov, ktoré s vami ladia
  5. 10 tipov ako vyzerať krajšie vďaka správnym strihom