SVETLÝ letný farebný typ je aj Svetlé leto pudrové, Light Summer Soft. Táto skupina farieb má na rozdiel od skupiny Svetlé leto farby veľmi máličko tlmené, pôsobia pudrovo a má tiež v skupine aj bledé pastely. Nie sú jemné a svieže ako jemne jasné odtiene palety svetlého leta, ale pôsobia elegantne a pudrovo. Sú to typické letné svetlé farby.

Podtón, teplota farebných tónov (hue): chladné až neutrálne

Jas/tlmenosť (chroma): delikátne pudrové a pastelové odtiene, tints, tones. Pastely, pudrové odtiene.

Svetlosť/tmavosť (value): svetlé aj bledé odtiene

Najdôležitejšia vlastnosť svetlého chladného typu je svetlosť farieb pri tvári.

Všetky letné typy sú chladné, teplý letný typ neexistuje. Miera teploty však môže kolísať na stupnici od ultra chladných tónov (Chladné leto) po neutrálne pásmo a niektoré letné typy môžu pridať k svojej palete aj mierne teplé farby.

 

Svetlému letu pudrovému vyhovuje nízka sýtosť pigmentov pastelov, aj pudrovosť, veľmi jemná tlmenosť odtieňov. Lastúrová ružová je veľmi delikátna a jemná farba. Je typickou farbou tejto farebnej skupiny. 

Je to individuálne – sú svetlé letné typy žien, pre ktoré sú vhodné farby z oboch skupín (Svetlé leto aj Svetlé leto pudrové). U niektorých je jedna škála lepšia. Pre mnohé blondínky sú príliš bledé pastely nudné, vyzerajú v nich fádne. Ale v jemne jasných chladných a neutrálnych odtieňoch ožívajú a ich oči dostanú lesk.

Najväčšou pohromou sú pre ženy svetlého letného pudrového typu farby tmavé alebo žiarivé, krikľavé, príliš výrazné. K svojej jemnej svetlej farebnosti potrebujú jemnosť a delikátnosť i vo farbách pri tvári.

Ideálne sú jemné pudrové odtiene. Predstavte si paletu pudrových pastelov na maľovanie, kresby pastelom. Pôsobia jemne, nežne, pudrovo.

Celebrity svetlého chladného pudrového typu

Príklady svetlého letného typu zo sveta slávnych: Princezná Diana, Selina Scott.

Z fotografií je tažké poznať jemné nuansy pôsobenia pudrových a jemne jasných odtieňoch. Niektorým ženám pristanú obe skupiny. U niektorých je rozdiel evidentný a jednoznačne jedna skupina je lepšia. Z fotografií sa nedá stanoviť tento delikátny rozdiel.

 

Vhodné farby  pre Svetlé leto pudrové

Svetlému pudrovému letu pristanú najlepšie jemné  pastely,  farby lomené bielou a len letmým, sotva postrehnuteľným dotykom sivej. Medzi najlepšie farby patria delikátne pastely ako na obrázku a pudrové odtiene. Pri týchto farbách si vždy spomeňte na delikátne odtiene pastelových pudrových očných tieňov, púder. Vaše farby sú akoby “ zapudrované“, pôsobia mäkko a delikátne. Najdôležitejšia vlastnosť je svetlosť, potom chladnosť odtieňov.

Tie najsvetlejšie farby z typicky tlmenej letnej palety. Farebné odtiene sú za 1. svetlé, za 2. chladné až neutrálne, za 3. veľmi jemne tlmené.

Medzi typické farby tejto skupiny patria: Powder Rose, Powder Blue, Powder Mint Green, Powder Yellow, Powder Lila, Duck Egg… Jednoducho pudrová: žltá, fialová, modrá, zelená, modrozelená, tyrkysová, fialová, modrá, ružová, ružovočervená …

K jemným pastelom k tvári si môže svetlý letný pudrový typ doplniť farby svetlé a tlmené až stredne tmavé ďalej od tváre.

Na saká, svetre – cardigány, kabáty, sukne a nohavice sa ľahko zladia farby šedé, béžové a svetlejšie hnedé, tlmené modré, fialové a modrofialové. Samozrejme k týmto neutrálnom môžete pridať ďalšie a tiež aj pestré farby tlmeného chladného typu. Nie tmavé, nie žiarivé. Svetlé až stredne tmavé, tlmené. Letné tlmené odtiene budú s vašimi pudrovými svetlými farbami k tvári ladiť určite.

Pozrite si tipy pre Svetlé leto pudrové na Pinterest. Nájdete tu tipy na nákupy, oblečenie, doplnky, farebné kombinácie, bižutériu…všetko vzájomne ladí a tak je ranné ladenie farieb a odevov ľahké. Nakúpite si podľa tipov, veci ľahko skombinujete a ak je toto vaša najlepšia farebná skupina, vždy budete dobre vyzerať a skvele sa cítiť.