Kombinovanie farieb v šatníku vám uľahčí jednoduchá vec – uloženie všetkých odevov podľa farieb.

Obliekanie bude odrazu jednoduchšie, ľahšie a získate i prehľad o tom, čo vlastne máte.

Stojíte pred skriňou a neviete čo s čím skombinovať? Vyberáte si väčšinou zaužívané kombinácie odevov? Máte vytvorené dvojice, ktoré si vždy obliekate spolu?

Ukážem vám, čo vám pomôže vo výbere a zladení odevov.

Poradím vám jednoduchý spôsob, ako získať prehľad o reálnej farebnosti svojho šatníka a vytvoriť si prehľadný systém kusov, ktoré máte na kombinovanie k dispozícii.

Ak využijete revíziu svojich odevov na to, aby ste ich uložili naspäť novým spôsobom, veľmi vám to pomôže pri ďalších postupoch ako na to v šatníku. Kombinovanie farieb, jednotlivých kusov odevov bude pre vás oveľa jednoduchšie!

V predošlých článkoch ste sa dozvedeli čím začať v odievaní, aby ste boli krajšia a mali vždy čo na seba:

1. Zamyslieť sa nad tým, ako žijete a aké typy odevov a štýl vlastne potrebujete.

2. Prezrieť skriňu a urobiť inventúru vašich odevov.

3. Zadovážiť si dobre padnúcu bielizeň, ktorá pomôže vašim ženským krivkám.

4. Zapísať si čo máte do plánika na zapisovanie oblečenia.

5. Prezrieť si nielen štýl a farby, ale aj strih – spôsob ušitia kupovaného kusa.

Dnes budem pokračovať zdanlivo banálnou radou, ale veľmi osožnou a praktickou:

Uložte si veci v šatníku podľa farieb! Prečo? Obliekanie bude oveľa ľahšie a jednoduchšie!

Pekne ako vojakov v rade – fialové, modré, zelené, žlté, oranžové, červené, ružové, béžové spolu! Bláznivý nápad – možno, ale mám to osobne odskúšané a funguje to! Nemusíte dumať nad tým, aký je to odtieň, proste fialové, modré, zelené, žlté, oranžové červené-ružové dajte  k sebe.

Môj orientačný kruh vám pomôže. Vnútri sú pastelové odtiene, v strede čisté farby a na vonkajšom okraji tlmené odtiene tých farieb.

Myslíte, že máte naozaj prehľad o tom, čo vlastne máte v skrini?

Všímate si, že najčastejšie zo šatníka bez ohľadu na to, koľko vecí sa v ňom nachádza, nosíte pár vecí stále dokola?

Kostým nosíte vždy len spolu. K tej obľúbenej sukni nosíte vždy len tú blúzku…a tak podobne. Proste nosíte len určité veci spolu. Pritom možností na kombinovanie je určite viac!

Využite to, že si “ zmapujete“ šatník aj na uloženie vecí novým spôsobom.

Ako získať prehľad a ráno sa rýchle zladiť? Uložte si šatník podľa farieb – návod ako na to

  1. Podľa toho, koľko priestoru máte pre seba k dispozícii – či to je jedna skriňa, alebo celá miestnosť si tento priestor rozdeľte na zóny. Rovnaké typy odevov dajte spolu.K dispozícii máte obvykle buď police (teda môžete veci ukladať poskladané na seba), šuflíky alebo závesný priestor. Do šuflíkov doporučujem uložiť malé veci, ako prádlo, nohavičky, ponožky, pančušky, spodné prádlo.
  2. Veci, ktoré sa dajú zavesiť, vám odporúčam zavesiť po opraní na ramienka. Aj tričká, blúzky, košele – všetko okrem objemných pulóvrov alebo svetrov. Veľa žien pracne žehlí tričká (mnohé aj spodnú bielizeň) a potom ich zas pracne naskladá na poličky v skriniach. Ak tričká po opraní pekne vytrepete a vyvesíte na vešiak, ušetríte si čas so žehlením. Verte, že väčšinu úpletov naozaj nie je nutné žehliť. Sú samozrejme materiály, kde sa tomu nevyhnete a práve pri tých, využite čo najviac práve závesný systém!Uložte k sebe všetky sukne, všetky nohavice, všetky saká, pokiaľ máte miesto zaveste si sako a spodnú časť zvlášť. Na každý vešiak si dajte len jednu vec. Možno je vaša skriňa tak plná, že sa do nej už nič nezmestí – ale nosíte tie veci? Cítite sa vo všetkých príjemne, atraktívne a sebavedome?
  3. Zaveste si za sebou všetky tričká, blúzky a košele s dlhým rukávom podľa farieb.Predstavte si dúhu – teda i vaša skriňa bude prechádzať z fialovej, modrej, zelenej, žltej, oranžovej, hnedej, béžovej, červenej, ružovej. Za sebou zoradíte prirodzene len tie farby, ktoré sú vo vašom šatníku zastúpené – z odevov hornej časti s dlhým rukávom.
  4. Zaveste za sebou všetky blúzky, tričká s krátkym rukávom podľa farieb. Zas podľa spektra – fialová, modrá, zelená, žltá, oranžová, červená…ružová. Hnedú a béžovú môžete priradiť za oranžovú. Dôležité nie je poradie, ale aby boli spolu všetky tričká a blúzky fialovej farby, je jedno akých odtieňov. Všetky modrých odtieňov, je jedno či svetlých, tmavých…ale proste modré. A takto postupujte ďalej.
  5. Zaveste si saká a svetre za sebou podľa farieb
  6. Zaveste si všetky vaše nohavice podľa farieb
  7. Takto pokračujte so sukňami, šatami, kabátmi, bundami…Spolu veci rovnakého druhu, rovnakej farby rôznych odtieňov.
  8. Podľa možnosti si rozdeľte takto aj letný/ jarný (teda tenšie veci) a jesenný/ zimný šatník (hrubšie, teplejšie materiály).

Uf, viem, že to je fuška – ale verte mi – taký poriadok vo vašom šatníku vnesie systém do vašich nákupov.

Radostné upratovanie s víziou krajších farebných začiatkov vo vašej skrini!